Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський ІТ Кластер передав партію авто для сил ППО: ключове за добу на Львівщині

Про головні події Львівської області поінформував Максим Козицький.
Фото - ЛОДА

Один раз за добу в області, як і на території всієї країни, лунала повітряна тривога. Розпочалась небезпека 26 лютого о 12:40 через зліт МІГ-31К, який є ракетоносієм «кинджалів». Загроза не справдилась.

  • Захисник із Івано-Франкового Олег Бонковський отримав нагороду «Золотий хрест». Воїна відзначили за самовідданість і мужність під час боїв у найгарячіших точках. Олег боронить нашу державу у складі 63 окремої механізованої бригади. Дякуємо за захист!
  • На Стрийщині та Яворівщині відкрили меморіальні дошки полеглим Героям. Памʼятні знаки на честь захисників Володимира Іваника та Миколи Масіна зʼявилися на фасаді Володимирцівської КЗЗСО І-ІІ ступеня. Меморіальну дошку воїну Василю Кульчицькому відкрили в Лозинському закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів. Світла пам’ять Героям. 
  • Сьогодні Львівщина прощається із шістьма захисниками. Василь Кольбух, Тарас Сороколіт, Олег Панін, Володимир Бахчиванжи, Петро Лопатовський та Ігор Грицан загинули на передовій. Вічна їм слава! Співчуття рідним. 
  • Військовослужбовці, які мають довідку медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності або відсотка втрати працездатності, можуть отримати одноразову грошову допомогу. 
  • На Львівщині люди у потребі можуть безкоштовно отримати різні види допомоги. 
  • Два пункти Незламності у Бродівській міській територіальній громаді оснастили портативними зарядними станціями EcoFlow DELTA Pro 240114. Обладнання передала Релігійна Місія Caritas Spes Lviv Archdiocese. Вартість таких двох приладів – понад 205 тис. грн. 
  • Провідні щелепно-лицеві хірурги зі США –  в Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит". Три операційні команди зараз готуються допомагати дітям.
  • Львівська область посіла 3 місце у рейтингу з олімпійських та неолімпійських видів спорту в Україні.
  • Львівський коледж спорту визнали найкращим в Україні серед 20 споріднених закладів спеціалізованої освіти. Тут навчається 348 учнів-спортсменів та 54 студенти – члени збірних команд України. 
  •  Жителі Буської громади придбали засіб радіоелектронної боротьби (РЕБ). Його передадуть захисникам, які тримають оборону на Бахмутському напрямку. Обладнання допоможе знешкоджувати ворожі безпілотники.
  • У Тростянецькій громаді на благодійному концерті на підтримку ЗСУ зібрали майже 29 тис. грн. У заході взяли участь 85 дітей із різних сіл і селищ громади. 
  • Понад 27 тис. грн на купівлю FPV-дронів для ЗСУ зібрали під час розіграшу благодійної лотереї учні Мурованського ліцею.
  • Заслужений Прикарпатський ансамбль пісні та танцю України «Верховина» в межах благодійного концерту зібрав 20 тис. грн. Кошти скерують на допомогу для ЗСУ.
  • Школярі та педагоги Шклівської ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. М. Корчака передали на фронт 24 маскувальні сітки. У навчальному закладі їх для наших воїнів щодня плетуть школярі, вчителі, батьки та небайдужі люди.

Львівський ІТ Кластер передав другу партію авто та обладнання для сил ППО. Один із пʼяти пікапів оснащений автоматизованою туреллю, яка здатна вести вогонь по повітряних цілях противника без безпосередньої участі людини. Такі технології значно підсилять спроможності ПвК «Захід», воїни якого боронять небо над нашою та іншими областями на заході держави. Автівки та обладнання захисники застосовуватимуть для знищення як «шахедів», так і ракет. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ