Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський музей історії релігії презентує проєкт Віктора і Наталії Проданчуків

2 лютого, о 16 годині, у Львівському музеї історії релігії презентують виставковий проєкт талановитого подружжя Віктора і Наталії Проданчуків «Тільки політ».

Розбиті храми, зруйновані будівлі, розтрощені вікна, побиті гуцульські ікони – усе це можна віднайти на химерних і дивних полотнах знаного українського митця, скульптура і різьбяра, реставратора і коваля Віктора Проданчука. Його мистецтво – це терапевтичний виклик болю і ненависті. Це емоційна, усвідомлена і відверта реакція на виклики сьогодення. Як говорить сам художник: «Моє мистецтво дає мислити, дає рвати шаблони, дає фантазію, політ… Моя філософія – щоб людина була вільна, щоб мислила, щоб пам’ятала звідки вона і куди йде, хто по своїй суті.»

Щоб зафіксувати свої рефлексії на події війни в Україні для історії мистецтва і майбутніх поколінь Віктор Проданчук став воїном з пензлем в руках. З’являються серії робіт «Павші храми», «Втрата віри», «Голгофа та крах імперії», «Пустка часу». Цікавими є відображення святих у «Пазлах віри», графічні твори із серії «Духовні», інші.

В експозиції представлять понад сто творів сучасного сакрального концептуального мистецтва Проданчуків: скульптуру, графіку, інсталяцію, асамбляж, живопис. Роботи виконані в унікальній авторській техніці. 

Отож, запрошуємо здійснити своєрідну подорож у світ емоцій, знайти «Пустоту», «Пізнання Віри», здолати «Зневіру», прийняти «Реальність», викласти «Роздуми», продовжуючи «Жертовно» служити своєму народу і, рухаючись далі, здійснити «Політ» разом з мистецтвом Проданчуків. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ