Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський суд визнав протиправними дії медуніверситету щодо конкурсу на посаду завкафедри

Львівський апеляційний суд визнав протиправними дії медуніверситету щодо конкурсу на посаду завкафедри оториноларингології.

Львівський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу позивача на рішення Личаківського районного суду міста Львова у справі за позовом до Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького про визнання дій протиправними, скасування наказів, зобов`язання допустити до участі в конкурсному відборі, зобов`язання видати наказ.

Претендент на заміщення вакантної посади завідувача кафедри оториноларингології ЛНМУ імені Данила Галицького звернувся до суду з позовом до ВУЗу, ректора та Конкурсної комісії медуніверситету. В обґрунтуваннях своїх вимог посилався на те, що 30 грудня 2020 року подав заяву про участь у конкурсі та додав усі необхідні документи. Однак, 13 січня 2021 року наказом ректора ЛНМУ імені Данила Галицького йому відмовлено в участі у конкурсному відборі, через невідповідність поданих документів до вимог оголошеного конкурсу. Відтак, позивач вважав дії ректора та висновок конкурсної комісії протиправними, з огляду на те, що є доктором медичних наук, має вчене звання доцента та професора.

Рішенням Личаківського районного суду міста Львова від 3 листопада 2021 року в задоволенні позову до Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, ректора та Конкурсної комісії по відбору претендентів на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників ЛНМУ імені Данила Галицького було відмовлено.

Заслухавши доводи сторін, колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Львівського апеляційного суду постановила апеляційну скаргу позивача задовольнити частково: рішення Личаківського районного суду міста Львова скасувати та ухвалити нове, яким позов задовольнити частково.

Зокрема, визнано протиправними дії ректора ЛНМУ імені Данила Галицького, що виявилися у відмові допуску позивача до участі у конкурсі та у скасуванні наказом конкурсу на заміщення вакантної посади завідувача кафедри оториноларингології.

Дії конкурсної комісії та її висновок про невідповідність поданих на конкурс документів вимогам оголошеного конкурсу визнано протиправними, у решті позовних вимог відмовлено та стягнуто з ЛНМУ імені Данила Галицького на користь позивача судові витрати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ