Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів'ян та львів’янок запрошують долучитися до створення "Музею репресованих дітей"

21 липня Львівський меморіальний музей "Територія Терору" проведе воркшоп "Яким має бути "Музей репресованих дітей". Робітня відбудеться у межах проєкту "Втрачене дитинство", який музей реалізовує впродовж цього року за підтримки Європейського Союзу за програмою House of Europe. Про це повідомили 15 липня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

"Музей репресованих дітей" – це майбутня філія "Території Терору", над якою команда працює з 2019 року. Наступної середи музейникам/ицям, історикам/иням, митцям/иням, психологам/иням, культурологам/иням, філософам/иням, громадськості та представникам/ицям органів місцевого самоврядування представлять  попередні напрацювання зі створення  "Музею репресованих дітей", а також залучать їх до процесу.

"Ми збираємо робітню, щоб доопрацювати візію та візуалізацію експозиційної частини відділу музею "Територія Терору", що створюється  за адресою вулиця Стара, 13, задля вивчення травматичного досвіду дітей (незалежно від їхнього соціального, етнічного чи релігійного походження), що пережили або не пережили німецьку/радянську окупацію; стратегії їхнього виживання у світі дорослих. На прикладі цих історій – показати людству жорстокість і нелюдськість тоталітарних систем, віддати шану гідності підліткам і юнакам, які протистояли системі, шану пам’яті тим, хто безвинно постраждав і поплатився своїм дитинством, здоров’ям чи життям, щоб у сучасному світі більше не було місця для поняття «репресоване дитинство», вибудувати культурний "антидот" проти загроз дитинству", — розповідає директорка музею Ольга Гончар.

Фахівці та фахівчині з різних аспектів дослідження тематики зможуть запропонувати своє бачення візії майбутнього музею.

"Учасники/иці робітні матимуть змогу стати першими, хто побачить напрацювання команди проєкту "Втрачене дитинство", а також практично долучитись до пере/осмислення стратегії створення "Музею репресованого дитинства". Таким чином ми сподіваємось напрацювати інструменти, щоб залучити майбутніх відвідувачів/ок до "важких" тем в історії", – коментує координаторка проєкту "Втрачене дитинство" Христина Рутар.

Воркшоп є вільним для доступу за умови реєстрації.  Додамо, що команда зможе відібрати лише обмежене коло учасників/иць. Тому, щоб узяти в ній участь, потрібно дати відповіді на кілька запитань у гугл-формі.

Контактна особа: Катерина Плечій, +38 068 335 73 46, [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ