Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Львів’ян запрошують на перегляд сучасного польського кіно

П’ятий перегляд сучасного польського кіно „Під Високим Замком” триватиме у Львові з 7 по 16 жовтня. Про це повідомили у Генеральному консульстві Республіки Польща у Львові.

Перегляд сучасного польського кіно „Під Високим Замком” є продовженням чудово сприйнятого публікою міста проекту, який презентує сучасний доробок польського кінематографа. Під час ПСПК буде представлено близько 20 найсучасніших творів польської кіноіндустрії, які здобули визнання не лише критиків, але й що не менш важливо широкого кола глядачів.

Головною метою ПСПК є промоція польського кіномистецтва та забезпечення українському глядачеві умов для ближчого контакту з польським кінематографом, що, поза сумнівом, є цікавою відповіддю на потреби, очікування та пошуки українського шанувальника кіно.

Ще однією важливою метою є піднесення (особливо в молодому поколінню) загального рівня знань про культурну спадщину Польщі, а також її історію та сучасні суспільні проблеми західного сусіда України. Це сприятиме кращому пізнанню привітного до України польського суспільства та допоможе подолати всілякі негативні стереотипи про стосунки між обома народами.

Цільовою аудиторією ПСПК є масовий український глядач, який на щодень не спілкується польською мовою, але є палким шанувальником високого кіномистецтва. Всі фільми супроводжуватимуться професійними субтитрами українською мовою.

Спеціальними гістьми 5-го ПСПК стануть запрошені актори, режисери та сценаристи фільмів, що демонструватимуться в рамках ПСПК. Зустрічі з ними відбуватимуться перед або після сеансів безпосередньо в кінозалах а також в інших місцях, які стануть частиною арт-простору ПСПК.

Привабливості програмі додадуть традиційні блоки – „Ніч у кіно” (нічний кіно-марафон) та „Урок історії в кіно”, під час якого діти та молодь з львівських та вибраних шкіл області стануть учасниками „живого”, ілюстрованого фільмом, уроку історії.

5-й ПСПК супроводжуватиме ряд культурних подій, пов’язаних насамперед з тематикою кіно. Окрім цього плануються також концерти, зустрічі, квести, які у цікавий та привабливий спосіб популяризуватимуть сучасну польську культуру. Ключовим елементом проекту є символічна ціна квитка у кіно, яка становить 20 грн. Саме вона є одним з факторів, який значною мірою підвищує зацікавлення некомерційним проектом, яким є ПСПК.

Культурні заходи високого рангу та якості самовільно притягують увагу аудиторії, що підтверджують вже не лише приклади багатьох закордонних кінофестивалів, але й чотири завершені з великим успіхом випуски ПСПК. Сеанси 4-го Перегляду відвідало понад 12 000 глядачів.

У Львові партнером переглядів вже традиційно буде мережа кінотеатрів „Кінопалац”, а сеанси будуть відбуватися в історичному центрі міста в кінотеатрах: „Кінопалац” (вул. Театральна, 22) та „Кінотеатр Коперник” (вул. Коперника, 9). Проект відбуватиметься за значної фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща та Інституту кіномистецтва у Варшаві. Неоціненну допомогу ПСПК надають зокрема почесний голова Спілки польських кінематографістів львів’янин Януш Маєвський та найвидатніший знавець польського кінематографа проф. Тадеуш Любельський (Яґеллонський університет). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ