Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни, що хотіли надурити державу, повернули через суд 200 тис. грн

Протягом півроку у Львові виявили 295 випадків подання в органи соцзахисту недостовірної інформації мешканцями Львова, внутрішньо переміщеними особами, що звернулися за призначенням державних соціальних допомог, на загальну суму 2 086,6 тис. грн. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Станом на 01.07.2016 мешканцями було повернуто до бюджету 195,4 тис. грн. У випадку неповернення громадянами решти, а це 1891,2 тис. грн., – питання про їх стягнення вирішуватиметься у судовому порядку.

Окрім цього, з початку року від Міністерства фінансів України отримано дані про подання громадянами недостовірної інформації при зверненні за призначенням житлової субсидії. Відтак, було здійснено перевірки і припинено надання субсидій і сім’ї змушені повернути у бюджет цільові кошти.

У Львівській області відповідні перевірки щодо достовірності наданої мешканцями інформації провела фінансова інспекція. Зокрема, в результаті проведеної ревізії у Франківському відділі соціального захисту виявлено зайво виплачені кошти з вини громадян (підприємств) на загальну суму 685,6 тис. грн.

«Державні соціальні інспектори, відповідно до наданих повноважень, проводять перевірку інформації, яку подають мешканці при зверненні за субсидіями. Тому дуже просимо мешканців подавати достовірну, правдиву інформацію. Якщо сім’я здійснила купівлю житла, то про це треба говорити. Потрібно своєчасно повідомляти про зміни, що можуть вплинути на призначення (виплату) допомоги, субсидії, адже у певних випадках є можливість призначити субсидію за рішенням комісії. І це буде правильно, бо не потрібно буде повертати цільових коштів», - зазначила начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат  управління соціального захисту Леся Дронь.

Нагадаємо, найпоширенішими є випадки неподання відомостей про витрати на придбання товарів (робіт, послуг) на суму, яка перевищує 50 тис. грн. Внутрішньо переміщеними особами – про наявність у будь-кого з членів сім’ї у власності житлового приміщення, розташованого в регіонах, інших ніж тимчасово окупована територія України, а також – про наявність на депозитному банківському рахунку коштів у розмірі, що перевищує 10-кратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ