Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Литвин прогнозує дострокові парламентські вибори

Голова Верховної Ради Володимир Литвин переконаний, що вищі державні керманичі мають спільно ухвалити "політичне рішення" щодо проведення дострокових парламентських виборів разом із президентськими. Про це він сказав на брифінгу у п’ятницю у Верховній Раді, – повідомляє «Українська правда».

За словами Литвина, парламент не має змоги нормально працювати і "можливості для компромісу практично вичерпані".

"Тому треба тоді прийняти закон про вибори президента, але не за рейдерськими схемами, прийняти закон про вибори до Верховної Ради за відкритими партійними списками і прийняти політичне рішення – провести дострокові вибори президента і Верховної Ради України", - сказав спікер.

За словами Литвина, правових підстав для проведення таких виборів немає, але якщо політики хочуть знайти вихід із ситуації, то вони мають ухвалити відповідне рішення і проводити вибори за вдосконаленою законодавчою схемою, "яка буде сприйнята українським суспільством".

Коментуючи законопроект про вибори президента, Литвин зазначив, що профільний комітет не готовий надати свої висновки з цього приводу через велику кількість розбіжностей у запропонованих поправках.

"Тому знайшла підтримку моя пропозиція, щоб Верховна Рада прийняла лише одну поправку, а саме – щодо скорочення виборчої кампанії до 90 днів (зі 120-ти)", - сказав він.

На переконання Литвина, це дозволить парламентарям далі спокійно доопрацьовувати законопроект і не вносити в нього зміни вже в період виборчої кампанії.

"Я переконаний, що у такій редакції президент цей закон підпише – і тоді буде можливість доопрацювати і прийняти нормальний закон не в процесі передвиборчої кампанії", - зазначив спікер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ