Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Литвин визнав, що коаліції «де-факто» немає

Президент України Віктор Янукович провів зустріч з Головою Верховної Ради Володимиром Литвином, – повідомила прес-служба Президента України Віктора Януковича

«Я Вас запросив поговорити про ситуацію у парламенті», – сказав Віктор Янукович на початку зустрічі.Президент наголосив на потребі негайно створити дієву коаліцію та ефективний уряд. «Я хочу про це переговорити з Вами як Головою Верховної Ради і лідером впливової фракції», – звернувся Президент до спікера.

 

Віктор Янукович критично оцінив відсутність ухваленого Закону про Державний бюджет на 2010 рік. «Тому управління фінансами та економікою відбувається у ручному режимі», – зауважив Глава держави.

 

Віктор Янукович підкреслив, що з понеділка, 1 березня, повинен активізуватися переговорний процес у парламенті з формування коаліції та закликав Володимира Литвина виступити організатором таких перемовин. У відповідь Голова Верховної Ради сказав, що «свідомий того, що це треба зробити».

 

Спікер парламенту підкреслив, що «коаліції де-факто немає». За його словами, доказом цього є те, що з понад 2000 нормативно-правових актів, ухвалених у Верховній Раді, лише 130 було прийнято силами коаліції. «Якщо є коаліція у Верховній Раді, то повинен бути бюджет», – сказав Володимир Литвин. Він додав, що у парламенті також має працювати опозиція.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ