Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Людмилу Денісову викликали на допит до ГПУ

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова отримала виклик на допит до Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України.

Про це повідомило видання Громадське

«Вона отримала повістку про виклик до Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури для проведення слідчих дій у якості свідка», — зазначив адвокат омбудсмена Андрій Тарасов.

Адвоката припускає, що ГПУ ймовірно хоче допитати Денісову у справі Окружного адміністративного суду Києва.

Водночас, на сайті Генпрокуратури наразі немає інформації про виклик Денісової на допит.

Раніше Генпрокуратура викликала голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка та ще трьох суддів для вручення підозри і допиту у справі про втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів та низки інших відомств.

Своєю чергою, голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк заявив, що про повістку до Генпрокуратури він дізнався з посту прес-секретаря генпрокурора Юрія Луценка Лариси Сарган у соцмережі.

Нагадаємо, 26 липня детективи Національного антикорупційного бюро разом з управлінням спецрозслідувань Генпрокуратури прийшли з обшуками в Окружний адміністративний суд Києва. Пізніше стало відомо, що прокуратура підготувала повідомлення про підозру для керівництва і чотирьох суддів Окружного адміністративного суду Києва за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів та низки інших відомств.

У НАБУ та ГПУ наголосити, що це загроза національній безпеці.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що 31 липня він повернеться до роботи й вирішить, підписувати чи ні підозри суддям Окружного адміністративного суду Києва, де нещодавно пройшли обшуки, однак раніше керівник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив, що керівництво ГПУ затягує підписання підозр суддям Окружного адмінсуду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ