Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українцю, якого засудили до страти в Малайзії, скасували смертний вирок

Фото з Facebook-сторінки Людмили Денісової
Фото з Facebook-сторінки Людмили Денісової
Фото з Facebook-сторінки Людмили Денісової
Фото з Facebook-сторінки Людмили Денісової
1/2
Як повідомила на своїй сторінці у Facebook уповноважена ВР у справах людини Людмила Денісова, засудженому до страти в Малайзії громадянину України – скасовано смертний вирок.

Роман Золотарьов - екс-учасник шоу "Х-фактор" та "Битва хорів". До ув’язнення він займався артистичною діяльністю в Україні, але ухвалив рішення поїхати до Бразилії на заробітки.

Вже у квітні 2017 р. мав повернутися до України через раптове скасування домовленостей з роботодавцем. Вирушаючи додому, на прохання незнайомих осіб, Роман погодився доправити до Лаосу валізу з речами, попередньо переконавшись, що там дійсно були лише речі.

Проте під час пересадки у міжнародному аеропорту м. Куала-Лумпур був затриманий митними органами Малайзії. 29 березня 2019 р. Вищий суд м.Шах-Алам, засудив громадянина України до смертної кари (через повішання).

Відразу після винесення вироку до мене звернувся батько Романа за допомогою – розпочалася боротьба за долю нашого громадянина. Були проведені телефонні розмови з консулом Посольства України у Малайзії, підготовлені листи та звернення у відповідні правозахисні інституції Малайзії. Я також особисто зверталась до Голови комісії Малайзії з прав людини Тану Шрі Разалі Біну Ісмалілу з проханням сприяти звільненню українця.

Саме завдяки спільним зусиллями Офісу Омбудсмана та українських дипломатів смертний вирок Роману Золотарьову було скасовано.

Він вже повернувся на Батьківщину та зустрівся зі своїм батьком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ