Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Максим Козицький зустрівся з медійниками з Африки

Окрім Львівщини, журналісти відвідають Київську та Чернігівську області. Повідомив Максим Козицький.
Фото: Максим Козицький

Провідні журналісти з Кенії, ПАР, Гамбії та Нігерії приїхали на Львівщину, щоб на власні очі побачити, чим живе Україна на третьому році повномасштабної війни і розказати правду про цю війну людям у своїх країнах.

"Ключове, що сказав їм, і чим хочу поділитися тут: те, як і коли завершиться війна, це не лише про долю українців, наша держава є гарантом продовольчої безпеки для багатьох країн, зокрема і країн Африки. Атакуючи мирних людей, міста, села та критичну інфраструктуру в Україні, poсiя штовхає до голоду мільйони людей в світі.

Українці чекають на завершення війни. Але ми не готові завершувати її ціною наших територій. Тисячі людей заплатили життями за майбутнє нашої держави. У кожній сім’ї хтось служить, багато родин втратили близьких на полі бою чи під час атак по цивільних об’єктах. Є чимало тих, хто місяцями живе надією, бо від рідних – жодних звісток.

Ми віддали ядерну зброю в обмін на обіцянку США, росії та Великої Британії поважати незалежність та суверенітет нашої держави, але у нашій країні триває повномасштабна війна! Ми віримо, що світове співтовариство вчиться на своїх помилках. Великі держави мають поважати суверенітет менших і міжнародне законодавство. Військові злочинці мають бути покарані!

Ми хочемо, щоб міжнародна спільнота допомогла нам встановити справедливий мир. Покладаємо велику надію на другий Саміт миру, який з ініціативи Президента України може відбутися наприкінці цього року. Дякую всім, хто чує та поважає позицію України. 

Дякую Український кризовий медіа-центр, який допомагає журналістам зі всього світу дізнаватися правду про цю війну з перших уст", - повідомив начальник військової адміністрації Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ