Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МАЛіЖ нагороджено відзнаками Міжнародного благодійного фонду „Україна 3000”

Напередодні четвертої річниці із дня заснування дитячої та юнацької громадської творчої організації “Мала академія літератури і журналістики”, що минає 9 серпня, маліжани отримали Диплом учасника від Міжнародного благодійного фонду “Україна 3000”, головою наглядової ради якого є дружина Президента України Катерина Ющенко. Про це повідомив Федір Гулаткан, керівник прес-служби МАЛіЖ .
Відзнаки удостоївся керівник МАЛіЖ та її ректор, заслужений журналіст України Василь Тарчинець, який рік тому у головному офісі МАЛіЖ, колишній Рекітській початковій школі, вперше в Україні відкрив Дитячий музей літератури і журналістики Малої академії літератури і журналістки.

Багатою і різноманітною є музейна колекція, яка складається з двох розділів. Перший – це технічні засоби журналістки, цінні особисті речі відомих майстрів художнього слова, другий – книги, передані МАЛіЖ їх авторами. Наразі музей має понад 400 експонатів. Щоразу вони поповнюються. Днями до історичної і духовної дитячої скарбниці львів’янин Михайло Лихогоденко передав два своїх фотоапарати “Фед-5” і “Вілію-авто”, а також доволі рідкісний на наш час фотоспалах.
Юні журналісти і літератори плекають надію, що, можливо, за підтримки місцевої влади Міжгірщини все ж передадуть громадській організації вільне приміщення, посприяють у його ремонті, а також введуть і профінансують одну штатну посаду – завідувача музею. А відтак його робота буде проводитись не епізодично, а набуде нового якісного змісту.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ