Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МедРеформа 2019. Які зміни чекають українців?

Прем’єр Міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook повідомив, які зміни чекають українців у медреформі у 2019 році.

Продовжимо реформу первинної ланки. Уже більше 24 млн українців підписали декларації зі своїми лікарями. Медики почали отримувати гідну зарплату, а люди – якісний сервіс.

Реформа екстреної медицини. На 2019 рік ми виділили майже 1 млрд грн, щоб запустити пілотні проекти в 5 областях та Києві. Придбаємо нові “швидкі”, обладнання, проведемо навчання лікарів та підвищимо їм зарплату. Далі – поширимо реформу по всій країні.

З 1 липня 2019 року запроваджуємо 54 безкоштовні аналізи та дослідження за направленням вашого лікаря. Серед них 20 аналізів, 6 видів УЗД, 4 види біопсії, мамографія, операції одного дня та інше.

Розбудова мережі кардіоцентрів, оснащених сучасними ангіографами. За допомогою цього обладнання рятується життя тисяч людей, які страждають на серцево-судинні захворювання. З 2017 по 2019 рік уряд виділяє гроші на придбання ангіографів, за три роки з'явиться 39 нових кардіоцентрів.

Продовжимо програму "Доступні ліки" . Зараз у програмі є 261 препарат для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми чи діабету ІІ типу. Виписано близько 31 млн рецептів. І українці, які мають хронічні захворювання, можуть отримати життєво необхідні препарати безкоштовно або з невеликою доплатою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ