Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Медведєв прибув з візитом до Азербайджану для переговорів щодо Нагірного Карабаху

Прем'єр-міністр Росії Дмітрій Медведєв розпочав візит до Баку, де обговорюватиме з керівництвом Азербайджану ситуацію в зоні конфлікту у Нагірному Карабасі. Про це повідомили у ЗМІ.

За інформацією журналістів, Медведєв проведе переговори з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, а потім до них приєднаються члени делегації. За підсумками двосторонніх переговорів Медведєв та Алієв виступлять із заявою для преси.

У другій половині дня Медведєв візьме участь у церемонії покладання вінка до могили загальнонаціонального лідера Азербайджану Гейдара Алієва, а потім покладе вінок до монумента полеглим героям.

Потім двостороння поїздка прем'єра продовжиться. Медведєв зустрінеться з прем'єр-міністром Азербайджану Артуром Расі-Заде.

Напередодні Медведєв відвідав з візитом Вірменію, ця поїздка була запланованою, але плани відвідати слідом Азербайджан з'явилися після загострення ситуації в зоні конфлікту.

Напередодні своєї поїздки Медведєв обговорив деталі візиту з азербайджанським колегою.

«Під час переговорів з керівництвом Азербайджану планується розглянути широкий спектр питань, включаючи співпрацю у сферах економіки, торгівлі, енергетики, промисловості, транспортної інфраструктури і в інших областях», – повідомили в прес-службі уряду РФ.

Нагадаємо, 5 квітня у зоні конфлікту в Нагірному Карабасі оголошений режим припинення вогню. Активні бойові дії тривали з 3 квітня. Вірменія і Азербайджан поклали один на одного відповідальність за загострення конфлікту.

Армія невизнаної Нагірно-Карабахської Республіки визнала загибель 20 своїх військових в результаті бойових дій. Азербайджанська армія оцінює свої втрати в 16 чоловік убитими. Обидві сторони конфлікту також повідомили про загибель мирних жителів під обстрілами.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ