Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Медики Львівщини висловили сум з приводу смерті Олександра Миндюка

18 лютого передчасно пішов з життя головний лікар Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, Заслужений лікар України Олександр Миндюк. Львівські медики висловили глибоку скорботу з приводу втрати і співчуття родині, повідомили у Львівському обласному центрі здоров’я.

Як йдеться в повідомленні, Олександр Миндюк народився 26 березня 1942 року в родині священника. Після закінчення школи, медичного училища і служби в армії вступив до Львівського медичного інституту, де навчався з 1965 по 1971 рік на педіатричному факультеті, одночасно працюючи фельдшером кардіологічної бригади швидкої медичної допомоги. Після завершення навчання в інституті за державним розподілом три роки працював педіатром у Волинській області. З 1974 р. по 1975 р. працював лікарем швидкої допомоги. З 1975 р. по 1990р. працював у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ». Впродовж 7 років завідував педіатричним відділенням раннього віку.

У 1990 році разом з колегами-однодумцями ініціював передачу приміщень «обкомівської» лікарні для нової дитячої лікарні. Став першим і незмінним головним лікарем новоствореної Львівської обласної дитячої спеціалізованої клінічної лікарні, знаної на Львівщині як «Чорнобильська». У 2010 році лікарня отримала статус Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Клініка, створена під керівництвом доктора Олеся Миндюка стала зразком новітньої для України дитячої лікарні. Тут були запроваджені прозорі і демократичні принципи управління лікарнею. За 20 років роботи клініки практично усі лікарі пройшли вишкіл у провідних медичних центрах Західної Європи і Північної Америки. «Лікарню Миндюка» знає вся Україна, її успіхи визнані зарубіжними колегами.

«Пішла з життя чудова людина. Залишилася дружина, троє дітей, семеро внученят. Він був батьком не тільки для своєї родини, а батьком для всієї лікарні, для всієї педіатричної громади області.

Олесь Миндюк був один з найпотужніших керівників медицини Львівщини. Нам, колегам, був товаришем і вчителем. Ми мали за честь співпрацювати з цією високопорядною, скромною і достойною людиною. Він любив свою професію, віддавався сповна цій важкій праці лікаря – керівника, турбувався за кожного пацієнта, за кожного співробітника. Останні свої кроки на землі зробив у своєму скромному кабінеті. Олесь Миндюк надзвичайно любив свою державу Україну, любив життя, любив людей. Його улюблена фраза «А поза тим життя прекрасне!» піднімала настрій кожному хто знав його.

В глибокій скорботі вся медична громадськість Львівщини. У ці найважчі хвилини ми сумуємо разом з дружиною Марією, дочками Іриною і Ольгою, сином Андрієм, онуками покійного, рідними і близькими, колегами», – йдеться в посланні медичної громадськості.

До співчуття приєдналися колектив Головного управління охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації, Львівська обласна організація профспілки працівників охорони здоров’я, головні лікарі закладів охорони здоров’я Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ