Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Медики нагадують про профілактику заради свого здоров’я

В рамках тижня боротьби проти раку на Львівщині проводяться заходи щодо обізнаності про це захворювання, його види та лікування.

Проте також варто пам’ятати про профілактику інших хвороб, проходити вчасно обстеження і робити планові щеплення.

«Зараз під час епідсезону в області відмічається незначне підвищення епідпорогу. Грип та коронавірус нікуди не зник і аби вберегти себе та своїх близьких, необхідно зробити щеплення. Дякуючи вакцинації зменшиться ризик захворіти та отримати серйозні наслідки. 

Також слід проводити планову вакцинацію чи ревакцинацію, залежно від віку. Однак, попри інфекційні захворювання, які необхідно попереджувати методом вакцинації, також варто звертати увагу на різні неінфекційні захворювання. В такому випадку потрібно періодично проходити планові обстеження та контролювати свої параметри здоров’я. Хочу наголосити, що серед таких захворювань найбільший ризик становлять онкологічні та серцево-судинні.

Не нехтуйте симптомами і звертайтесь до свого лікаря. Вчасно виявлене захворювання – рятує життя!», - зазначила Наталія Літвінська, в.о.директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА.

Нагадаємо, що у Львівській області рівень захворюваності на рак у попередньому році зріс на 11%, а діагностика онкопатології на ранніх стадіях становить 46%. Також від початку епідемічного сезону на Львівщині проти грипу вакцинували 16 024 особи. Вакцинували проти коронавірусу однією дозою 1 102 787 осіб, другу дозу отримали 1 039 638 осіб, першу бустерну – 212 030 осіб, другу бустерну – 25 824 жителі Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ