Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Медики перевірять на коронавірус інших мешканців села, де живе інфікований, - Чернівецька ОДА

Медики планують перевірити на коронавірус інших мешканців села Чернівецької області, де напередодні виявили інфікованого чоловіка.

Про це у коментарі hromadske розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Поліщук Марія.

«Сьогодні ми почнемо перевіряти й інших мешканців села, де він живе, тому що там багато людей в цьому селі працює в Італії, і багато повернулись нещодавно. Лікарі уже почали обдзвонювати мешканців», — зазначила вона.

Поліщук також розповіла про стан інфікованого чоловіка: «У нього температура від 37 до 38, нормально почувається. Він в інфекційному боксі».

Оскільки він тісно контактував лише з дружиною, яка нещодавно повернулася з Італії, найімовірніше він підхопив інфекцію від неї. Сьогодні її мають обстежувати медики, додала Поліщук. 

Вона також розповіла, що вчора ввечері у Чернівцях було засідання комісії під головуванням керівника ОДА. Обговорювали можливість запровадити більш жорсткі заходи безпеки, зокрема закрити кінотеатри, і скасувати розважальні заходи.

Нагадаємо, 12 березня в Україні зафіксували два нових випадки зараження коронавірусом — у 70-річної жінки з Житомирської області та 64-річного чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів. 

У Житомирській ОДА розповіли, що жінка, у якої виявили коронавірус, повернулась з Польщі 1 березня. Її стан здоров'я погіршився 3 березня, але вона не звернулась до лікарів, не самоізолювалась і 8 березня ходила до церкви.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ