Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

Меморіальний музей «Територія Терору» отримав земельну ділянку

Меморіальному музею тоталітарних режимів «Територія Терору» відведена земельна ділянка на просп. Чорновола, 45 та затверджено проект землеустрою. Невдовзі на цьому місці з’явиться меморіальний музейний комплекс «Територія Терору». За відповідну ухвалу сьогодні, 20 липня, депутати Львівської міськоїх ради проголосували на сесії.

Як зазначено в ухвалі, загальна площа земельної ділянки, переданої музею, становить 0.4908 га (в тому числі 0.0792 га в межах червоних ліній). Договори щодо оренди цієї землі з попередніми орендарями втратили свою чинність.

Директор Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору» Тарас Чолій зазначив, що вітає таке рішення сесії.

«Від затвердження проекту землеустрою ми вже можемо рухатися далі і розпочати роботу над робочим проектом музею тоталітарних режимів «Територія Терору». Буквально від того часу, як ухвала ввійде у дію, ми розпочнемо проектування, і хочемо цього року його закінчити. Плануємо в наступному році розпочати фізичні роботи, будівельні на місці музею. І наступним кроком хотілося б відкрити вже першу чергу музею. Маючи робочий проект, ми вже можемо шукати спонсорів, меценатів, жертводавців для музею», - розповів Тарас Чолій

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ