Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мер Львова Садовий «працевлаштував» своїх родичів — результати експертного дослідження Вадима Денисенка

«Протягом першого року діяльності мера чи не найбільш скандальними були обіцянки, які стосувалися більш прозорої і зрозумілої організації влади у Львові. Садовий, на відміну від попередника, не вживав гасла «Сильна і чесна влада», але обіцянок в руслі подолання корупції і оптимізації роботи владних органів давав чимало. От тільки з їх виконанням не склалося», — про це розповів сьогодні у Львові головний редактор громадсько-політичного і ділового тижневика «Коментарі» Вадим Денисенко під час прес-конференції на тему «Екватор мерів: як міські голови західноукраїнських міст виконали передвиборчі обіцянки за половину терміну своєї каденції?».
«Після формування команди Садового, в той час була популярна обіцянка «не допустити кумівства у владі». Після неї відбулося призначення або пропозиція до обрання радою одразу двох кумів (заступник мера Василь Косів і секретар міськради Володимир Квурт), куми (керівник дирекції зі святкування 750-річчя Львова, а потім - начальник управління Ксенія Курилишин) і батька кума (спочатку заступник мера, а зараз - голова райадміністрації Василь Білоус) виглядало як знущання. При цій оказії не особливо поміченим виявилося ще одне порушення обіцянки - про те, що на всі посади у мерії буде оголошено конкурси. При цьому ані заступники мера, ані директори департаментів, якщо й проходили конкурси, то на думку більшості оглядачів – проходили вони формально. Достатньо було благословення однієї людини - самого мера. Та й сам перехід на систему департаментів, а саме самостійних юридичних осіб, керівники яких при цьому стовідсотково залежать від мера і більше ні від кого, не дуже вписувався в обіцянку про «зрозумілу структуру влади», — зазначив він.
За його словами, «цікаво, що подібну структуру вводив свого часу мер Львова 1994-2002 років Василь Куйбіда, і Садовий, на той час депутат міської ради, був одним із найбільших її критиків. І ще одне - замість обіцяного зменшення апарату мерії, кількість її працівників зросла майже на 300 осіб».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ