Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Меркель і Олланд підтримали продовження санкцій проти Росії

Санкції проти Росії, запроваджені через конфлікт в Україні, слід продовжити, оскільки прогрес у виконанні мінських угод занадто малий. Про це в Берліні заявили канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд.

Лідери двох європейських держав зробили цю заяву перед початком переговорів у Берліні.

Необхідно знову продовжити санкції проти Росії, оскільки "ми хотіли б бачити більший прогрес в реалізації мінських угод", сказала пані Меркель.

"Ми повинні і далі дотримуватися умов мінських угод, і поки вони не виконуються, ми повинні продовжувати санкції", - погодився з нею пан Олланд.

Країни ЄС запровадили санкції проти Росії в березні 2014 року після анексії Криму. Термін дії санкцій спливає 31 січня 2017 року.

У листопаді президент США Барак Обама і лідери європейських країн узгодили позицію щодо санкцій проти Росії і ще тоді вирішили, що їх слід продовжити. Це сталося під час прощального турне пана Обами Європою.

Російська влада завжди заявляла, що конфлікт на Донбасі слід розглядати як внутрішньополітичний конфлікт в Україні, до якого Москва не має прямого відношення.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ