Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Меркель: Санкції проти Росії будуть скасовані після усунення їх причини

Санкції проти Росії будуть скасовані в тому разі, якщо будуть усунені причини, через які вони були запроваджені. Про це заявила сьогодні канцлер Німеччини Ангела Меркель після зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком у Берліні, передає ТАСС.

За словами Меркель, поки що невідомо, чи відбудеться зустріч "нормандської четвірки" на вищому рівні 15 січня в Астані.

Чи буде зустріч, "стане відомо лише після переговорів у наступні дні", сказала канцлер. За її словами, глави МЗС ФРН, Росії, України та Франції наразі опрацьовують це питання.

Як повідомляв УНІАН, 29 грудня 2014 року президент України Петро Порошенко заявив, що 15 січня в столиці Казахстану Астані відбудеться зустріч у «нормандському форматі».

30 грудня прес-служба президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва повідомила про готовність країни до проведення 15-16 січня зустрічі в рамках «нормандського формату» - лідерів України, Німеччини, Франції та Росії щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. За безпосередньої участі російських спецслужб і підтримки російської армії на Донбасі були створені так звані Донецька і Луганська «народні республіки». РФ поставляє терористам озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська.

Через ці дії США, Євросоюз, Канада, Японія, Австралія і низка інших країн запровадили проти Росії санкції.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ