Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Мешканцям Львівщини відшкодували 8 млн грн за Програмою енергозбереження

За перше півріччя за Програмою енергозбереження для населення Львівщини мешканцям області відшкодували 7,8 млн гривень. Про це інформують у департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА. Повідомила прес-служба ЛОДА.

Зокрема, минулого тижня відшкодували 204 тисячі гривень. Загалом на реалізацію програми у 2018 році в бюджеті області передбачили 15,9 млн гривень.

Зазначимо, що в межах Програми мешканці області отримують кредити на впровадження енергозберігаючих заходів з відшкодуванням 5%-15% річних відсоткової ставки  з обласного бюджету.

Окрім цього, в області реалізують 23 районні та міські програми енергозбереження. Відтак, скориставшись цими програмами мешканець може фактично не сплачувати відсотки за користування кредиту, а лише повертати тіло кредиту.

Додамо, що для розвитку відновлювальної енергетики на Львівщині  за рахунок коштів обласного бюджету здійснюється відшкодування 10% тіла кредиту для мешканців на встановлення приватних сонячних електростанцій. На ці цілі в обласному бюджеті передбачили 2 млн гривень.

«Закликаємо мешканців користуватись пільговими кредитами, встановлювати енергоефективне обладнання та ощадно використовувати енергоресурси у своїх домівках», - зазначив т.в.о. директора  департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА Михайло Грет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ