Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мільярд гривень для ЗСУ виділять наступного року у Львові

Наступного року Львів на підтримку ЗСУ виділить мільярд гривень. Про це під час виступу на публічній презентації пріоритетів бюджету Львівської громади на 2024 рік заявив голова фракції "Європейська Солідарність" у Львівській міській раді Петро Адамик.
Петро Адамик

За словами депутата, пріоритет - допомога військовим. Депутати та виконавча влада Львова одностайні у цьому. Є розуміння, що це наш обов'язок перед тими, хто захищає нашу державу та нашу свободу.

"Це не означає, що ми забуваємо про інші сфери життя нашої громади. Освіта, медицина та соціальний захист залишаються нашими пріоритетами. У бюджеті ми також передбачили видатки на утримання критичної інфраструктури та формування резерву на подолання надзвичайних ситуацій, що пов'язані з війною.
На моє переконання, важливо не забути про культуру та спорт, оскільки ці сфери нині відіграють помітну роль під час реабілітації та підтримки наших військових. Потрібно шукати додаткові можливості для підтримки наших пріоритетів, зокрема через залучення міжнародних партнерів і донорів. Я звернувся до представників гуманітарного блоку з проханням активізувати роботу у цьому напрямку", - додав Петро Адамик.

На думку депутата Петра Адамика, необхідно, щоб виконавча влада вже зараз напрацювала всі можливі варіанти подальшої співпраці з міжнародними кредиторами.

"Маємо бути реалістами й визнати, що наш бюджет наступного року буде доволі скромним. Ми матимемо проблеми з погашенням відсотків та виплатами кредитних зобов'язань, на що у нас практично вже нема коштів. Економія та оптимізація непершочергових витрат мають стати повсякденною вимогою під час праці муніципальних підприємств. Пріоритетом для них наступного року має залишитись забезпечення гідного рівня оплати праці їхніх робітників".

Нагадаємо,  робота над проектом бюджету Львівської громади на 2024 рік триває. Свої пропозиції можете надсилати на електронну пошту Департамент фінансової політики Львівської міської ради [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ