Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінінфраструктури спростувало інформацію про техогляди для в'їзду в ЄС

Міністерство інфраструктури України визнало помилку в заяві про заборону виїзду в ЄС для автомобілів, які не пройшли техогляд, - Еспресо.

"Прес-служба Міністерства інфраструктури приносить вибачення за некоректне подання інформації щодо дати запровадження обов’язкового технічного огляду транспортних засобів.

Інформація щодо заборони в’їзду громадян на приватних автомобілях на територію ЄС з 2018 року без документу про технічний огляд не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні.

Однак у відомстві повідомили, що ініціюватимуть відповідне обмеження в парламенті.

"Документ про техогляд під час перетину державного кордону України стане обов’язковим після прийняття Верховною радою та набуття чинності законом. Міністерство інфраструктури спільно з народними депутатами вже найближчим часом направить законопроект на розгляд та сподівається на його схвалення до 2018 року", - повідомили у відомстві.

В Мінінфраструктури пояснюють важливість цього законопроекту тим, що норми про техогляд мають бути запроваджені "на виконання Угоди про асоціацію". Однак Угода не містить такої вимоги.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ