Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міністр енергетики прогнозує зростання ціни на газ

Ціни на газ для промисловості та для населення після перемовин із Міжнародним валютним фондом, імовірно, буде вирівняно. Про це у коментарі журналістам сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомив кореспондент Укрінформу.

"Продовження (дії постанови про покладення спецальних обов'язків - ред.) упродовж 1,4 року вносило міністерство. Який буде результат перемовин? Прем'єр уже озвучив, що ми не можемо вести неконструктивні розмови з МВФ. Буде підвищення. На скільки і яке - я сказати не можу, бо я не є учасником перемовин", - сказав Насалик.

За його словами, підвищення, ймовірно, вирівняє ціну на газ для населення та ціну на газ для промисловості.

Як відомо, відповідно до Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 22.03.2017 №187 (зі змінами), НАК «Нафтогаз України» здійснює постачання природного газу для побутових споживачів за ціною 4 942  грн/тис. куб. м (без ПДВ).

Для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання при укладанні договорів з 30 серпня 2018 року Нафтогаз запропонував природний газ за ціною 10 208,00 - 11 115,00 грн/тис. куб. м (без ПДВ) залежно від обсягів закупівлі та умов оплати.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ