Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міносвіти скасувало наказ про повторні вибори президента Могилянки

Міністерство освіти і науки скасувало свій наказ про оголошення повторних виборів президента Національного університету “Києво-Могилянська академія”.

Про це у ніч на п'ятницю повідомив його очільник Сергій Шкарлет, - передає УНН.

“За підсумками наради під головуванням Прем’єр-міністра України за участі голови Верховної Ради України, народних депутатів та спільноти НаУКМА досягнуто домовленості про відкликання наказу МОН щодо оголошення повторних виборів президента Національного університету "Києво-Могилянська академія“. Це рішення вже реалізовано”, - йдеться в повідомленні Шкарлета у Telegram.

За словами міністра, процес та результати волевиявлення спільноти НаУКМА під час останнього туру виборів президента закладу будуть надалі опрацьовані робочою групою на чолі з почесним президентом НаУКМА В’ячеславом Брюховецьким.

“Прийнято рішення про невтручання уряду, зокрема в особі МОН, у вказану процедуру. А запропоновані робочою групою варіанти вирішення ситуації від імені спільноти Національного університету "Києво-Могилянська академія“ будуть вважатися такими, що виходять з повноважень та університетської автономії закладу, і будуть теж реалізовані”, - додав Шкарлет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ