Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінреінтеграції працює над переліком місць тимчасового проживання ВПО

Мінреінтеграції працює над переліком місць тимчасового проживання ВПО, - повідомили пресслужбі Міністерства.

Про це йшлося на засіданні Координаційного штабу з питань ВПО, яке відбулось під головуванням Віцепрем'єр-міністра Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Серед іншого, учасники розглянули питання затвердження переліку місць тимчасового проживання ВПО згідно з постановою КМУ від 01.09.2023 № 930.

Цим документом передбачено, що до відповідного переліку відповідної області та міста Києва вносяться усі об’єкти, які використовувались як місця для тимчасового проживання ВПО до 7 вересня 2023 року. За умови, що в них на день проведення моніторингу було облаштовано місця для проживання 10 або більше людей.

Наразі Мінреінтеграції готує узагальнений перелік МТП на основі отриманої від обласних та Київської міської військових адміністрацій інформації. Це важливо, оскільки міжнародні донори розглядають можливість фінансування ремонтів саме тих закладів, які будуть включені до переліку місць тимчасового проживання ВПО.

Однак під час наради співголова міжфракційного об’єднання «ВПО України», нардеп Максим Ткаченко повідомив, що деякі власники (балансоутримувачі) місць компактного проживання ВПО відмовляються подавати заяви про включення до переліку МТП. За результатами обговорення цього питання Віцепрем'єр-міністр доручила дослідити причини таких відмов.

«Наша ідея полягала в тому, щоб зробити умови перебування в місцях тимчасового проживання більш комфортними для внутрішніх переселенців. Тому навіть якщо зараз ці заклади не відповідатимуть затвердженим вимогам, вони не мають закриватися. У таких випадках нам треба разом попрацювати над досягненням МТП цих стандартів, щоб забезпечити переселенцям гідні умови проживання», – наголосила Ірина Верещук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ