Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мін'юст повторно направив до РФ запит на видачу Сенцова та інших

Міністерство юстиції повторно направило лист-нагадування в Мін'юст РФ щодо видачі українських громадян Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко журналістам у п'ятницю в Києві.

"Лист-нагадування вже був. І ми повторно до них звернулися, тому що зараз за процедурами, які відбуваються в Російській Федерації, вони повинні передати матеріали щодо Сенцова і Афанасьєва (також мова йде і про Солошенка – ред.) в їхній суд для прийняття рішення щодо видачі", – сказав він.

"Я дав доручення, щоб ми направили черговий лист-нагадування тій стороні, щоб вони надали нам хоча б попередній відповідь щодо їх вирішення. І ми чекаємо інформацію", – додав він.

Також Петренко розповів, що зараз в рамках запиту України Росія приймає рішення щодо передачі їй Надії Савченко за Конвенцією про передачу засуджених.

"Щодо дипломатичних переговорів у мене інформації немає. Вони ведуться паралельно ... І вони, звичайно, ведуться в конфіденційному режимі для того, щоб не зашкодити процесові повернення нашої Надії на територію України", – сказав Петренко.

Також він додав, що Росія не направляла в Україну запит на видачу російських спецназівців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

Як відомо, російський Мін'юст Росії на початку квітня анонсував видачу Україні Сенцова та інших засуджених.

У травні Афанасьєва і Солошенка неочікувано доставили в Москву.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ