Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Міська рада обіцяє ліквідувати незаконне сміттєзвалище на вул.Вернадського протягом 3 днів

Після публікації АІА «Гал-інфо» про незаконне сміттєзвалище на вул. Вернадського, поруч з територією ЛКП «ШРП Галицького району», міський голова Львова Андрій Садовий здійснив робочий виїзд на дану ділянку.
1/1

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, на місці Андрій Садовий дав доручення прибрати незаконне сміттєзвалище протягом 2-3 днів. На його переконання складування тут побутових відходів з центральної частини міста відбулось в наслідок зміни Галицькою районною адміністрацією перевізника. Фірма АВЕ припинила надавати свої послуги. Наразі завершується процедура укладання угод з новим перевізником компанією «Грінера Україна».

За інформацією Галицької районної адміністрації, тут тимчасово складували пластик, папір та інші відходи побутового характеру з урн зі санітарної очистки центру міста.

Міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення провести службове розслідування під керівництвом директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергія Бабака, за результатами якого вжити необхідної міри покарання до винних осіб.

Втім зазначимо, що на території незаконного сміттєзвалища були виявленні, окрім побутових відходів, опале листя в целофанових кульках, бруківка та тротуарна плитка з центральної частини міста.

Окрім того, працівник компанії «Еко-дім» зазначив, щ обув свідком як сміття на незаконне сміттєзвалище комунальні служби звозили протягом місяця або більше. "Я тут працюю більше як місяць. На тому місці регулярно викидають сміття, я це щораз бачу", - розповів працівник компанії "Еко-дім" Ігор Крупа, що працює екскаваторником.

Нагадаємо, 19 грудня журналіст Гал-інфо спільно з активістами знайшли незаконне сміттєзвалище прямо у Львові на вул. Вернадського, площею близько 1.5 Га. Окрім того, зафіксували на відео факт незаконного скидання сміття комунальною машиною «Санітарна очистка». Викликали поліцію та представників Державної екологічної інспекції, котрі зафіксували злочинний факт . Слідство має встановити належність комунального авто.

На території близько 1, 5 га захоронено значний обсяг побутового та будівельного сміття в синіх та чорних сміттєвих пакетах. Є сліди неодноразового трамбування та пересипання шарами грунту. Також на території стихійного сміттєзвалища є тротуарна плитка та бруківка. Протікає річка, вода в котрій наповнена інфільтратом. В безпосередній близькості зі стихійним сміттєзвалищем розташована територія та комунальна техніка ЛКП "ШРП Галицького району".

Під час очікування поліції просто перед очі активістів з'вився автомобіль ЗІЛ з наклейкою «Комунальна служба» та табличкою «Санітарна очистка», вивантажив свіже побутове сміття. Цей факт зафіксовано на відео, на котрому добре видно номерний знак автомобіля «ВС 0249 АВ».

1/3

Представники Державної екологічної інспекції також зафіксували факт незаконного складування побутових відходів. За їх словами, наступним кроком Держекоінспекції буде позапланова перевірка ЛКП «ШРП Галицького району» в безпосередній близькості до котрого відбувається захоронення сміття. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ