Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міськрада не погодилася визнавати відомого волонтера почесним громадянином Луцька

10 депутатів Луцької міськради із різних політичних сил підтримали спільну пропозицію громадських організацій, за якими стоїть понад 5 тисяч лучан, щодо присвоєння звання «Почесний громадянин м.Луцька» Василеві Нагорному – відомому волонтеру та адвокату.
Волонтер Василь Нагорний і дитяча письменниця Наталка Гуркіна

Про це повідомили у ГО «Принцип».

Нагадаємо, голова ГО «Принцип» Віктор Грисюк підготував подання до міськради із проханням присвоїти звання «Почесний громадянин Луцька» волонтерові Василю Нагорному.

Віктор Грисюк у клопотанні підкреслив, що «Василь Нагорний – людина, яка є взірцем мешканця нашого міста і прикладом для наступних поколінь лучан».

Відомий волонтер може стати почесним лучанином

Грисюк підкреслив, що Нагорний із 2014 року безкоштовно захищав права та честь військовослужбовців, які брали участь в АТО та ООС. За цей час він безплатно надав понад 10 тисяч консультацій ветеранам російсько-української війни, взяв участь у 300 судових засіданнях.

До клопотання ГО «Принцип» долучилися ще 16 громадських організацій, серед яких Рада адвокатів Волині, «Автомайдан України», Самооборона Волині, «Розвиток мікрорайонів міста», ГО «Волинська спілка ветеранів антитерорестичної операції» та інші. Окрім того, на підтримку Нагорного активісти зібрали підписи сотень лучан.

Громада Луцька ініціювала присвоєння почесного звання відомому волонтерові

У соцмережах розгорнулася справжня кампанія – десятки відеозвернень та постів від відомих лучан на підтримку цієї ініціативи.

Тож сьогодні, 26 серпня, депутати Луцької міськради під час спільного засідання всіх комісій розглянули питання щодо присвоєння звання «Почесний громадянин м.Луцька».

Голова ГО «Принцип» Віктор Грисюк зазначив у виступі перед депутатами: «Всі кандидатури є достойні, і я пишаюся, що в Луцьку так багато достойних людей. Я закликаю вас зробити свій вибір, орієнтуючись не на вік чи стать, а зробити вибір чесний і принциповий».У результаті голосування кандидатуру Василя Нагорного підтримали 10 депутатів із різних політичних сил. Це – Андрій Авраменко (позафракційний), Павло Данильчук («Народний контроль»), Олександр Кравченко («Укроп»), Олександр Лазука («Народний контроль»), Анна Мовяк («Народний контроль»), Алла Надточій («Самопоміч»), Вікторія Побережна («Укроп»), Микола Романюк («Свобода»), Тарас Шляхтич («Самопоміч»), Микола Яручик (позафракційний).

Услід за активними лучанами волонтера підтримали і депутати міськради

Однак, для прийняття рішення потрібно 22 голоси.

«Дякую цим депутатам, які проголосували за кандидатуру Василя Нагорного. Натомість було дивно почути питання, скільки років цьому відомому волонтеру. Адже про це йдеться в інформаційній довідці, яку ми подали до міськради ще в червні. Тож депутати мали два місяці, аби належним чином ознайомитися із цією інформацією, потрібною для прийняття свідомого та зваженого рішшення», - зазначив голова ГО «Принцип» Віктор Грисюк.

Довідково:

На присвоєння звання «Почесний громадянин м.Луцька» претендували

Василь Нагорний – відомий адвокат і волонтер

Василь Мойсіюк – хоровий диригент, заслужений діяч мистецтв України

Василь Рижук – скульптор, заслужений діяч мистецтв України

Галина Марчук – краєзнавець

Любов Ганейчук – голова Волинського відділу Союзу українок

Дмитро Гершензон – співак

Олександр Положинський – співак

Анатолій Говорадло – співак

В’ячеслав Хурсенко (посмертно) – співак і композитор


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ