Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міськвиборчком Кривого Рогу відмовився перераховувати голоси на спецдільницях

Криворізький міськвиборчком на засіданні в четвер, 19 листопада, прийняв рішення про відмову в перерахунку голосів на спеціальних дільницях. З відповідною скаргою звернувся в комісію Юрій Милобог, який програв у другому турі виборів мера Юрію Вілкулу.

«Виборча комісія відмовила кандидатові в задоволенні скарги і перерахунку голосів на спеціальних ділянках. За цю постанову проголосували 12 членів виборчої комісії, проти голосували – 4, двоє утрималися», – повідомив кореспондент 0564.

Зазначимо, спеціальні дільниці утворюються в медичних стаціонарах, тюрмах та інших установах закритого типу. Деякі спостерігачі стверджували, що на ці ділянки видавалося більше бюлетенів, ніж необхідно, що давало можливість для масштабних фальсифікацій. 

Як повідомляв НБН, у другому турі виборів мера Кривого Рогу градоначальником обраний діючий міський голова, кандидат «Опозиційного блоку» Юрій Вілкул. Він випередив свого суперника Юрія Милобога («Самопоміч») всього на 752 голоси. 

Варто відзначити, що в 6 з 7 районів міста лідирував висуванець «Самопомочі». У ніч на 17 листопада міська виборча комісія винесла рішення про перерахунок голосів на одній з дільниць в Інгулецькому районі Кривого Рогу.

Прихильники пана Милобога провели біля будівлі мерії акцію протеступроти оголошених результатів голосування.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що в МВСпорушено кримінальну справу стосовно Центрвиборчкому за фактом службового підроблення.

Голова Центрвиборчкому Михайло Охендовський заявив, що у ЦВК немає підстав ставити під сумнів результати виборів в Кривому Розі.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ