Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Місцева влада Краматорська пручається декомунізації

На черговій і останній сесії міської ради Краматорська сьогодні, 22 жовтня, депутати відмовилися вносити до порядку денного питання про перейменування міських вулиць, площ та інших об'єктів. Про це повідомляє hi.dn.ua. Були перейменовані тільки будинок культури та бібліотека.

Так, тепер ДК ім. Леніна матиме ім'я Леоніда Бикова, а з назви Центральна міська публічна бібліотека ім. Горького приберуть ім'я Максима Горького.

Комісія з питань освіти, охорони здоров'я, соціального захисту населення, молодіжної політики, культури, фізкультури і спорту не рекомендувала вносити це питання на порядок денний через "відсутність економічного обґрунтування". Про це заявив голова комісії Михайло Купріков. Його думку підтримав і депутат Віктор Панков, який запропонував перенести це питання, оскільки, за його словами, поки не зрозуміло, "у що це перейменування виллється для звичайних громадян".

У свою чергу депутат Володимир Ржавський і присутні на засіданні громадські працівники заявили, що пан Панков погано знайомий з законом про декомунізацію. За заявою депутата Ржавського, ніяких додаткових фінансових навантажень на городян цей закон не накладає. Лише юридичним особам, в деяких випадках, доведеться переоформляти документи.

Тим не менш, рішення про перейменування більш ніж 150 об'єктів депутати не прийняли.

Зустрічні пропозиції проголосувати за перейменування хоча б частини вулиць також не зустріли підтримки.

Таким чином, ухвалювати рішення про перейменування об'єктів міста відповідно до закону про декомунізацію буде вже нова міська рада.

Новости Донбасса

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ