Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Місцеві доходи сягнули 52% від зведеного бюджету України

За чотири роки завдяки реформі з децентралізації власні доходи місцевих бюджетів в Україні зросли з 68,6 млрд грн до 234,1 млрд грн. Нині вони складають 52% від зведеного бюджету країни.

Про це під час круглого столу "Процес децентралізації в Україні" у Брюсселі (Королівство Бельгія) заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. Інформує Євроінтеграційний портал.

Урядовець зазначив, що в Україні вже створили 878 об’єднаних територіальних громад, 72 з яких очікують рішення Центральної виборчої комісії про призначення перших виборів.

"Розпочата 2014 року в Україні реформа децентралізації – європейська за своєю суттю, отримала велику підтримку наших партнерів з Євросоюзу. Ми беремо найкращий європейський досвід у впровадженні реформи: у Швеції – створення системи адмінпослуг, у Франції – інститут префектів, у Естонії – систему е-врядування, Австрії і Польщі – розвиток гірських територій", – розповів Геннадій Зубко.

У порівнянні з 2014 роком державна підтримка на розвиток територіальних громад та розбудову їхньої інфраструктури зросла в 41,5 разів.

"У 2019 році  ми продовжимо максимальне стимулювання подальшого об’єднання та приєднання  територіальних громад, зокрема, до міст обласного значення", – додав Віце-прем’єр.

За його словами, у 2020 році місцеві вибори мають відбутись вже за умови покриття всіє території України об’єднаними територіальними громадами та на новій територіальній основі України. "Це головне завдання по звершенню ключового етапу реформи. І ми розраховуємо на подальшу підтримку наших європейських колег".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ