Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міжнародна група координації: Іран повинен завершити розслідування падіння літака МАУ

Україна, Канада, Швеція, Афганістан та Великобританія як учасники Міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи літака рейсу PS752 сьогодні на полях Мюнхенської безпекової конференції провели другу зустріч з метою забезпечення прогресу в роботі щодо реалізації рамкових умов співробітництва з Іраном. Про це проінформувала прес-службі МЗС України.
Фото: МЗС України

Вказані рамкові умови були вироблені 16 січня 2020 в Лондоні під час попередньої зустрічі учасників.

Сьогодні міністри країн Міжнародної групи координації планують вручити лист Міністру закордонних справ Ірану Мохаммаду Джаваду Заріфу, в якому повторно наголосять на необхідності забезпечення завершення розслідування, притягнення до відповідальності винуватців, прозорості та забезпечення правосуддя для родин та близьких жертв трагедії.

Під час розмови з Міністром М.Заріфом міністри країн Координаційної групи наполягали на тому, щоб Іран продовжував здійснювати всі необхідні активні кроки для вирішення багатьох важливих питань щодо встановлення причин та відповідальності за збитий літак. Міністри країн Міжнародної групи координації закликали до прозорого та ретельного розслідування відповідно до стандартів та процедур Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO). Також міністри вимагають своєчасну та справедливу компенсацію, співмірну із попередніми подібними трагічними випадками.

Насамкінець, міністри закликали Іран завершити ретельне і прозоре кримінальне розслідування збиття літака PS752.

Крім того, Міжнародна група з координації допомоги жертвам катастрофи літака також обговорила необхідність покращення авіаційної безпеки та авіаперельотів  над зонами конфліктів та в прилеглих до них районах.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф визнав, що Іран не може розшифрувати інформацію з ʺчорних скриньокʺ збитого 8 січня літака МАУ, однак передавати їх іншим країнам не має наміру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ