Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Москаль: інтерактивна карта вирубки лісів на Закарпатті - недостовірна

Представлена на Кабміні інтерактивна карта вирубки лісів на Закарпатті містить недостовірні дані, які до лісокористування не мають жодного відношення. Про це йдеться у повідомленні на сайті Геннадія Москаля.

– Відкрити карту й звірити, де саме відбуваються оголошені незаконні вирубки, неможливо, ­– наголошує голова ОДА Геннадій Москаль. – Однак під час відеопрезентації карти міністром аграрної політики та продовольства Тарасом Кутовим видно, що під виглядом незаконної рубки подається ділянка площею 31 гектар на горі Віжень у Свалявському районі. Повідомляю шановному пану міністру, що це полонина, на якій ліс ніколи не ріс, не росте й не буде рости через природні умови. Це значить, що рубати його законно чи незаконно неможливо. Тому коли пан Кутовий показує полонину й розповідає, що масштаби незаконних рубок на Закарпатті вражають, особисто в мене виникають сумніви щодо його компетентності.

Для реальної, а не показової боротьби за українські Карпати, раджу шановному пану міністру звернути увагу на ешелони з лісом, які йдуть за кордон через усі західні області України за винятком Закарпаття. А також ретельно перевірити, чим займається Державне агентство лісових ресурсів, яке входить у структуру Мінагрополітики, й через свої держлісгоспи благословляє вирубку української деревини на експорт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ