Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

МОЗ призупинило проведення проби Манту

У Автономній Республіці Крим зареєстровано випадок підозри на побічну дію імунобіологічного препарату - алергену туберкульозного очищеного. Про це повідомила прес-служба МОЗ України.

Планова туберкулінодіагностика проводилась в умовах процедурного кабінету Сімеїзької амбулаторії медичною сестрою, яка має дозвіл на проведення діагностичної проби Манту. Перед діагностичною пробою Манту всім дітям провели медичний огляд та термометрію. Батьки дали згоду на проведення туберкулінодіагностики.

З грудня 2010 року проведено 57 проб Манту у Сімеїзький амбулаторії. У 51 дитини побічних проявів не зареєстровано, у решти 6 - мають місце підозри на побічну дію. Ці 6 дітей були госпіталізовані до дитячої лікарні м. Ялта зі скаргами на слабкість, головокружіння, нудоту, головний біль, тремтіння, які виникли через 15-20 хвилин після проведення діагностичної проби Манту.

За висновками фахівців дитячої лікарні Ялти встановлено попередній діагноз - алергічна реакція на введення туберкуліну. Стан дітей задовільний. Сьогодні всі діти виписані зі стаціонару.

На місці працює комісія. Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів тимчасово призупинено використання алергену туберкульозного очищеного у стандартному розведенні с.1074-06-10.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ