Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Музей Гідності у Львові відсвяткував другу річницю

17 травня 2021 року Музей Гідності у Львові відзначив свою другу річницю. Попри те, що музей не має приміщення, йому вдалося зробили: 8 виставок, 49 екскурсій та 53 заходи. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Музей проводив багато екскурсій на Личаківському кладовищі, Меморіалі Пам’яті Героїв Небесної Сотні, та в рамках виставки: «Революція Гідності: Спалахи пам’яті», яка діяла в Будинку Офіцерів.

Також Музей Гідності долучився до всеукраїнського відзначення Дня Гідності і Свободи. На площі Свободи було розміщено майданівський намет з музейною експозицією та фотовиставкою "Євромайдан: сила епохи", відкрито виставку "Євромайдан у Львові. Початок" та проведено відкритий онлайн-урок "День Гідності і свободи: український вимір" для учнів загальноосвітніх навчальних закладів. До онлайн-уроку долучились майже 50 шкіл і більш ніж 800 учнів Львова та Львівської області.

Велика частина заходів була спрямована на вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Це акція "Тиха хода пам’яті" для вшанування пам’яті перших загиблих Героїв Небесної Сотні, а також тиха акція "Ангели пам’яті".

Музей проводив багато дискусій та обговорень, зокрема було проведено круглий стіл на тему "Революція Гідності та війна на Донбасі: жіночий погляд".

Дискусії, перегляд та обговорення фільмів, відкриття виставок та проведення екскурсій — лише частина діяльності музею. Одним із найважливіших напрямків є збір та опрацювання інформації, фондів про події Революції Гідності та російсько-української війни. За 2 роки діяльності Музею Гідності, прийнято 3852 одиниць збереження та записано 18 інтерв’ю/свідчень очевидців про Революцію Гідності та військову агресію Росії проти України.

"Тема діяльності Музею є складною і болючою. Ми говоримо не лише про Революції Гідності, а й про російсько-українську війну. Своєю діяльністю намагаємось привернути увагу до питань людської гідності та прав людини. Постійно шукаємо різні способи донести важливе", — зазначає в.о.директорки Музею Гідності Андріяна Дигдалович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ