Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Музичний сквер Трускавця потрапив до Національного реєстру рекордів України

На Львівщині музичний сквер, який належить Трускавецькій школі мистецтв ім. Романа Савицького, потрапив до Національного реєстру рекордів України.
фото - пресслужба Трускавецької міської ради

Про це інформує пресслужба Трускавецької міської ради.

Сертифікати про встановлення рекорду вручили у середу, 1 грудня, міському голові Андрієві Кульчинському, Тетяні Татомир - начальниці відділу культури Трускавецької міської ради та Ігореві Ничу - директору Трускавецької школи мистецтв.

Для вручення сертифікатів прибув представник, експерт Національного реєстру рекордів України Марк Орловський. Він зазначив, що для встановлення рекорду враховували, як розміри, так і просторове наповнення.

Перед гостями у такий святковий вечір, виступили вихованці школи: гурт «Цюхів Верх» (керівник Орест Баб’к) з бойківськими мелодіями, Юліана Вайда з піснею про Україну та тріо, Дарина Гладка (дзвіночки), Ірина Маркович Фортепіано та Андрій Іваночко (ударні) під керівництвом Мар’яни Марчук.  

Музичний сквер створено нещодавно, завдяки перемозі в конкурсі проєктів місцевих ініціатив.  На реалізацію залучили обласні кошти (250 тисяч), ще половину профінансувало місто, окремо долучились і спонсори. Зовсім нова родзинка міста-курорту швидко стала «магнітом» для містян та гостей Трускавця. Простір тут облаштовували за ідеєю директора музичної школи Ігоря Нича, тож кожен елемент тут зовсім не випадковий. Проєкт задумували як додаткове місце для проведення занять з музики в теплу пору року, тому невдовзі його доукомплектують вуличними музичними інструментами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ