Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Ми з України»: Старий Лев підготував для читачів новинку про людей, якими захоплюється світ

Нещодавно полички книжкових магазинів поповнила книга «Ми з України. Історії про людей, якими захоплюється світ».

Новинка, що вийшла друком у «Видавництві Старого Лева», є перевиданням в оновленому дизайні книги журналістки Уляни Скицької «#Наші на карті світу». На її сторінках зібрано майже 80 історій про непересічних людей, чиє життя було пов'язане з Україною: хтось тут народився і виріс, чиїсь батьки були українцями та певний час мешкали на її території. Але усі вони змінювали історію й дивували світ своєю творчістю та відкриттями.

Серед героїв книжки є добре знані Соломія Крушельницька, Енді Воргол, Софія Яблонська, Казимир Малевич, Ігор Сікорський, Марія Примаченко. А є й ті, хто стане для читачів справжнім відкриттям: оскароносний мультиплікатор студії «Дісней» Володимир Титла; талановитий генетик, який розвинув теорію Дарвіна, Теодозій Добжанський; вчений-математик, чиї розробки лягли в основу першого у світі комп’ютера, Михайло Кравчук; донька львівського банкіра, яка винайшла принцип роботи Wi-Fi, Геді Ламар; легендарний воротар NHL Террі Савчук; харків’янин, який розшифрував писемність майя, Юрій Кнорозов.

«Після Революції Гідності відбувся сплеск цікавості до власної історії. Я тоді працювала на телебаченні і щодня бачила, як сприймаються мої історії про українців проігнорованих  радянською владою і тих, кого цільово намагались стерти з нашої пам'яті. Війна роздмухала цю цікавість з небаченою силою. Зараз щоб розквітнути, ми підживлюємо власне коріння, –розповідає про проєкт авторка Уляна Скицька. – Дослідження історії та культури – це проведення чіткої лінію між нами і ними. Дослідження історії – як один з різновидів боротьби у цій війні. Дослідження історії – як один з численних приводів, щоб розізлити себе до нових дій. Бо історія нам дуже чітко показує, за що ми боремось і якого майбутнього ми точно не бажаємо. Країни, з якої один з герої цієї книжки був готовий навіть переплисти Чорне море на звичайному човні».

Біографії героїв книги часто нагадують сценарії пригодницьких або мотиваційних фільмів. Текстова частина розповіді також доповнена низкою фото героїв з сімейних архівів та відкритих джерел, які вміло упорядкувала Уляна Скицька.

«Ми з України. Історії про людей, якими захоплюється світ» вже доступна у паперовому та електронному форматах.

Уляна Скицька – українська журналістка. Народилася 16 серпня 1988 року. Закінчила факультет іноземних мов Львівського університету ім. Івана Франка. Працювала в рекламній аґенції помічником головного редактора. З 2014 року є авторкою пізнавальних програм на Телеканалі новин «24».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ