Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Торік лише на західних кордонах України виявили понад 6000 підроблених документів

Як повідомили в пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України, минулого року значно зріс пасажиропотік через західні рубежі.
Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

У контексті збільшення інтенсивності транскордонного руху на половину, прикордонникам довелося докласти чималих зусиль задля забезпечення швидкого і комфортного перетину кордону усіма категоріями осіб, а також протидії спробам проникнення до України «небажаних візитерів».

Як результат, протягом 2022 року через кордони з країнами ЄС та Молдовою (на Буковині) не пропущено майже 46 000 осіб, які не змогли підтвердити мету і законні підстави своїх поїздок. Це у 3,4 раза більше, ніж у 2021 році, коли відмову у пропуску отримали 13385 осіб.

За спробу незаконного перетину кордону у пунктах пропуску було затримано понад 2400 осіб. Цей показник майже у 8 разів перевершив статистичні дані 2021 року, коли через пункти перетину намагалися «прошмигнути» 316 осіб.

В умовах значного пасажиропотоку прикордонники виявили 180 (2021 рік - 65) підроблених і 35 чужих (2021 рік - 37) паспортів. Ще 2027 паспортних документів інспектори ідентифікували як недійсні (2021 рік - 958) через закінчення терміну їх дії, неточність зазначених даних, пошкодження тощо.

Крім того, під час прикордонного контролю було виявлено понад 3700 інших документів з ознаками підробок (свідоцтва, довідки, посвідчення тощо). Їх, як додаткову підставу для виїзду за кордон під час воєнного стану, намагалися використати громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ