Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митрополит Епіфаній проводить візит до Сполучених Штатів Америки

Делегація Православної Церкви України, яку очолює Блаженнійший Митрополит Епіфаній, в рамках візиту до Сполучених Штатів Америки зустрілася з представниками Альянсу цивілізацій ООН United Nations Alliance of Civilizations (UNAOC) – міжнародної організації, яка вже 15 років займається налагодженням міжнаціонального, міжкультурного та міжрелігійного діалогу.

Під час зустрічі обговорювалось питання релігійної ситуації в Україні, зокрема утиски, яких зазнають громади Православної Церкви України на тимчасово окупованих територіях. «Україна понад 300 років була в духовному рабстві. Сьогодні ми маємо незалежну автокефальну Українську Церкву. Проте на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також в Криму, зберігається складна ситуація з громадами ПЦУ, які діють підпільно або напівпідпільно під загрозою фізичної розправи чи навіть смерті, – зауважив Предстоятель Православної Церкви України. – Ми порушуємо це питання на державному та міждержавному рівнях, бо право вільного вибору віросповідання є базовою свободою людей по всьому світу». Також Його Блаженство висловив подяку Верховному представнику Альянсу та наголосив на його важливій ролі в розбудові міжконфесійної толерантності у світі.

Зі свого боку, Пан Моратіно привітав Митрополита з важливими для нашої Церкви подіями, які відбулися нещодавно. «Для нас є честю та радістю вітати Вас, як Предстоятеля Православної Церкви України, в нашому офісі», – зазначив Верховний представник. Окрім цього, він запевнив Митрополита Епіфанія у підтримці з боку Альянсу цивілізацій ООН, у тому числі консультування та сприяння в організації переговорних процесів на дипломатичному рівні, а також щодо ініціювання обговорень питань свободи віросповідання на тимчасово окупованих територіях України під час подій, організованих Альянсом, із залученням української сторони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ