Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На чемпіонаті України з шахів серед молоді львів’яни здобули дві золоті та по одній срібній і бронзовій нагороді

Дві золоті та по одній срібній і бронзовій нагороді – таким є доробок львів’ян на чемпіонаті України з шахів серед молоді, фінальна частина якого фінішувала в Одесі.
В Одесі пройшли фінальні змагання чемпіонату України з шахів серед молоді віком до 20-ти років. Серед 24-х учасників (по 12 хлопців та дівчат) було й шестеро вихованців львівської школи шахів. Одразу відзначимо, що наші земляки у Південній Пальмірі почувалися немов вдома, і привезли на Галичину чотири медалі з шести.
Рейтинг-фаворитом змагань юніорів був 20-річний кримчанин Адам Тухаєв (рейтинг FIDE – 2524). Однак йому гідну конкуренцію склали наші земляки – 17-річний Мартин Кравців (2516) та Олександр Іпатов (2323), якому 16-го серпня виповниться лише 15 років. В очній дуелі наших земляків, яка відбулася вже в першому турі, перемогу святкував більш досвідчений Кравців. Але наймолодшому учаснику фіналу стартова невдача лише додала наснаги, і в подальшому Іпатов більше жодного разу не скоштував гіркоти поразки – 6 перемог і 4 нічиї.
В підсумку Сашко набрав 8 очок. Таким же виявився і доробок Кравціва та Тухаєва. Саме ці троє і зійшли на подіум. Проте згідно Регламенту в разі однаковоїх кількості очок враховувався додатковий коефіцієнт. А він виявився найкращим у Кравціва (40, 75), який і став володарем титулу чемпіона країни. „Срібло” дісталося Іпатову (39,75), а Тухаєв (37,75) змушений був задовольнитися „бронзою”. Ще один львів’янин 20-річний Андрій Грех (2376) виступив невдало: набравши лише 3,5 очка, посів останній, 12-ий рядок у турнірній таблиці.
Дві нагороди вибороли представники Львівщини і в змаганнях дівчат. Ще до змагань більшість фахівців вважала, що „золото” завоює рейтинг-фаворит Марія Музичук зі Стрия (2357). І 15-річна стриянка повіністю виправдала видані аванси: 8 перемог, лише 3 нічиї і жодної (!) поразки. Проте її перевага над срібним призером 20-річною Катериною Должиковою з Києва (2308) склала лише 0,5 пункта. Музичук набрала 9,5 очка, а Должикова – 9. Потішила своїм виступом і ровесниця Катерини львів’янка Мар’яна Гуда (2278), в активі якої 8,5 очка і, як наслідок, бронзова нагорода. Напевне, на більше перед стартом турніру розраховува ще одна шахістка з міста Лева Віта Чухлівська (2291). І стартувала 20-річна львів’янка просто блискуче – чотири перемоги поспіль. Однак просто провальний фініш – три поразки – не дозволив їй піднятися вище 6-го місця. На останок додамо, що чемпіони та срібні призери представлятимуть України на цьогорічних чемпіонатах світу і Європи серед шахістів віком до 20-ти років.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ