Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Форумі місцевого самоврядування обмінялися "люб'язностями"

Сьогодні, 24 березня, у Львові на стадіоні "Арена Львів" відбувається V Форум місцевого самоврядування. На Форумі присутній міський голова Львова Андрій Садовий, заступник голови Львівської облради Парасковія Дворянин. Голови Львівської ОДА Олега Синютки на Форумі немає, замість нього прийшов заступник Ростислав Замлинський. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події

У вступному слові міський голова Львова Андрій Садовий привітав гостей, представників місцевого самоврядування та народних депутатів України.

Він виголосив досить нейтральну промову про складнощі місцевого самоврядування.

Натомість перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський розпочав з того, що пояснив відсутність Олега Синютки.

Зокрема, він сказав, що голови Львівської ОДА немає на Форумі, бо він вирішує проблему сміття у Львові.

Також Замлинський розповів про кроки у фінансуванні місцевого самоврядування та заявив, що децентралізація дала великий поштовх у розвитку територіальних громад.

Перший заступник голови Львівської облради Парасковія Дворянин у своєму виступі наголосила, що місцевому самоврядуванню зараз складно, адже місцеве самоврядування зазнає тиску і багато міських голів, за її словами, це відчувають на собі.

Вона закликала присутніх "протистояти централізації замість децентралізації, яка декларується в державі".

Додамо, що на Форум не приїхав міський голова Києва Віталій Кличко. Натомість присутні перший віце-спікер Оксана Сироїд, нардеп Сергій Власенко, перший заступник міністра Мінрегіону В'ячеслав Негода.

В залі багато депутатів різних рівнів від "Самопомочі". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ