Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На кордоні з Польщею на "Ягодині" з 1 серпня запрацює е-черга для автобусів

У пункті пропуску "Ягодин" на кордоні України і Польщі з 1 серпня запрацює електронна черга для автобусів регулярних рейсів

"З 1 серпня діятиме електронна черга для автобусів регулярних рейсів у пункті пропуску «Ягодин». Щоб перетнути пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ» з 1 серпня, водіям чи логістам варто буде зареєструвати автобус у системі «єЧерга» та приїхати до кордону в зазначений у маршруті час", - повідомили у суботу у Держприкордонслужбі, пише УНН.

Як повідомили у Мінвідновлення, запуск "єЧерги" для автобусів - частина реформи міжнародних пасажирських перевезень. "Паралельно з цим, верифікуємо міжнародні маршрути - скасовуємо непрацюючі, проводимо перемовини із суміжними країнами щодо швидкості роботи митних та прикордонних служб для того, щоб пасажири не витрачали години у чергах на кордоні", - зазначив заступник голови Мінвідновлення Сергій Деркач.

На відміну від онлайн-черги для вантажівок, послуга для автобусів в умовах тестового періоду не пропонуватиме час заїзду на пункт пропуску. Тобто водіям варто лише зареєструватися в системі та приїхати до пункту пропуску у передбачений автобусним маршрутом час, вказали у міністерстві.

"Наразі водіям окрім реєстрації також доступна можливість відтвермінувати чи скасувати чергу, замінити водія та транспортний засіб. Окрім цього, команда також розроблятиме можливість слотування та обрання визначеного часу заїзду на пункт пропуску, щоб послуга була зручна для тих, хто перетинає кордон нерегулярними маршрутами", – підкреслив заступник голови Мінвідновлення Анатолій Комірний.

Запис до єЧерги для автобусів буде можливий лише на сайті echerha.gov.ua з 31 липня. Для бронювання місця в черзі варто натиснути «Стати в чергу» та обрати «Автобус», заповнити всі необхідні поля та підтвердити запис, вказали у Мінвідновлення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ