Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Луганщині та Запоріжжі окупанти тероризують місцевих мешканців і блокують акції спротиву, - Денісова

На тимчасово окупованих територіях рашистські окупанти тероризують місцеве населення.

Про це у фейсбуці повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, на Луганщині жителі окупованих населених пунктів  потерпають від нападів та грабежів. Окупанти  мародерять. До Російської Федерації ворог вивозить побутову, автомобільну техніку, продукти харчування та інші матеріальні засоби. 

Зафіксовані непоодинокі випадки розміщення російськими окупантами особового складу, озброєння та техніки на об’єктах цивільної інфраструктури. 

Після вчорашньої акції спротиву мешканців м. Енергодар Запорізької області рашистські окупанти привезли у місто 600 спецпризначенців «омон».

Карателів з дубинками, щитами та вогнепальною зброєю розставили по місту. Вони повинні не допускати будь-яких акцій спротиву та, навіть, найменшого скупчення людей. Окупанти застосовують терористичні методи придушення супротиву, звичні для мешканців РФ.

"Терор мирних жителів це військовий злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Прошу міжнародну спільноту врахувати ці факти при посиленні тиску на державу-терориста для припинення війни і виведення армії російських загарбників з України", - додала омбудсмен. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ