Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині будують ведмежий притулок

У селі Домажир, що у Яворівському районі цього тижня розпочнуть будувати притулок для диких ведмедів. Церемонія закладення першого каменю у будівництво ведмежого притулку відбудеться 19 травня о 11:00 год. Новий притулок стане домівкою для двох десятків ведмедів, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Перший камінь в будівництво ведмежого притулку буде закладений благодійною зоозахисною організацією "Чотири лапи" (Австрія) під час урочистої церемонії, що засвідчить початок будівництва сучасного закладу, який відповідатиме стандартам Організації з благополуччя тварин та безпеки.

У церемонії візьмуть участь засновник та президент організації "Чотири Лапи" Гельмут Дунглер, керівництво Міністерства екології та природних ресурсів України, Львівської обласної державної адміністрації, а також інші представники української влади. Зведення Ведмежого притулку є важливою віхою у Програмі організації "Чотири Лапи" з покращення ситуації з ведмедями в Україні.

Будівництво фінансується благодійною організацією "Чотири Лапи" (FOUR PAWS) і буде тривати до 2018 року. Притулок площею 20 га зможе прийняти до 20 ведмедів, що будуть жити в умовах, наближених до дикої природи. Завдяки розташуванню поблизу Львова та в межах Біосферного резервату "Розточчя" ведмежий притулок, без сумніву, стане однією з головних туристичних візитівок регіону.

Міжнародна зоозахисна організація "Чотири Лапи" працює в Україні з 2012 року. Незважаючи на заборону використання ведмедів та вовків для цькування мисливськими псами, в таких умовах ще перебувають близько 20 ведмедів. Ще багато ведмедів живуть в крихітних клітках біля ресторанів та готелів по всій країні. Ведмедів випускають з кліток лише для розважання туристів чи тренування мисливських псів.

На даний час "Чотири Лапи" змогли врятувати п’ятьох бурих ведмедів в Україні. Після порятунку з незаконного утримання ведмедики насолоджуються життям в Центрі порятунку ведмедів "Надія" поблизу Житомира. Організація також втілила в Україні кілька проектів по безпритульних тваринах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ