Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині діє програма компенсації вартості сільськогосподарської техніки

На Львівщині продовжує діяти державна програма відшкодування вартості сільськогосподарської техніки. Зокрема, до 1 березня сільськогосподарські товаровиробники, які придбали техніку та обладнання у грудні 2017 року, подають державним банкам заявки та відповідні документи, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва  надаватиметься сільгоспвиробникам у таких розмірах:

- 20 відсотків вартості техніки та обладнання (без урахування податку на додатну вартість) за придбану техніку та обладнання у грудні  2017 року;

- 25 відсотків вартості техніки та обладнання (без урахування податку на додану вартість) за придбану техніку та обладнання з 1 січня 2018 року.

Також, як інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА, в рамках держпідтримки для фермерів передбачаються додаткові преференції при купівлі техніки. Крім стандартних 25% компенсації за програмою здешевлення сільськогосподарської техніки, фермери додатково отримають 15% компенсації – загалом 40%.

Оплата за техніку і обладнання та її компенсація проводиться через державні банки або банки, у статутному капіталі яких 75 і більше відсотків акцій належать державі.

Для отримання часткової компенсації сільськогосподарські товаровиробники подають до банку заявку та підтвердні документи щодо придбання техніки та обладнання, а саме:

- копію платіжного доручення;

- акт приймання-передачі техніки та обладнання;

- свідоцтво про державну реєстрацію техніки (якщо техніка підлягає обов’язковій державній реєстрації).

Перелік техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів сформований Мінекономрозвитку і розміщений на офіційних веб - сайтах Мінекономрозвитку та Мінагрополітики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ