Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові дискутували про Україну та українців під час Другої світової війни

Сьогодні у Львівському обласному молодіжному центрі відбулась панельна дискусія на тему: ʺУкраїна та українці в роки Другої світової війни: сучасний погляд істориківʺ. Про це проінформувала прес-служба ЛОДА.
У Львові дискутували про Україну та українців під час Другої світової війни

“Для українців початком  Другої світової війни  можна вважати 15 березня 1939 року, коли розпочалась анексія Карпатської України сателітом нацистської Німеччини - Угорщиною. Україна поряд з Китаєм зазнала найбільше втрат у Другій світовій, ми втратили дуже багато матеріальних, культурних і, найголовніше - людських ресурсів. За різними підрахунками Україна втратила 12-15 мільйонів прямих і непрямих жертв. Сьогодні важливо  подавати правдиво свою справжню історію і усі могили повинні бути належно упорядковані”, – зазначив історик, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича Національної академії наук України Микола Посівнич.

Метою дискусії є спростування найпоширеніших міфів подій 80-річної давності, ознайомлення учасників заходу з основними викликами державності у зв’язку з надмірною ідеологізацією понять і категорій Другої світової війни, формування національної свідомості, патріотизму і відповідальності за долю України.

Захід відбувся за ініціативи департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ