Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На Львівщині готують експеримент-реформу міліції, що розслідує дитячу злочинність

На Львівщині проведуть експеримент - реформують підрозділи міліції, які опікуються дітьми. Про це сьогодні, 5 жовтня, у Львові заявив Уповноважений Gрезидента України з прав дитини Юрій Павленко.

«Сьогодні відбувається реформування системи МВС. Зокрема, це стосується і кримінальної міліції у справах дітей… Ми заслухали той план, який сьогодні розроблений управлінням (обласним) внутрішніх справ. Домовились, що звернемось до міністра щодо проведення експерименту у Львівській області з реформи підрозділів міліції, які опікується дітьми. Це буде нова тематика і нові програмами профілактики злочинності, а також йдеться про роботу міліціонер з дитиною, що скоїла злочин, – затримання, допит, утримання і СІЗО», - розповів він.

Уповноважений Президента України з прав дитини зазначив, що згідно з новою системою, для роботи з дитиною не передбачається конкретного працівника кримінальної міліції. Це має покращити профілактичну роботу, поширить відповідальність за захист прав дітей до рівня голови райвідділу чи обласного управління МВС. «Однак є певні побоювання, що ця функція ( дитяча злочинність) розмиється серед інших проблем, з якими стикається міліціонер у своїй роботі», – пояснив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ