Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині хочуть відновити пам’ятник у Гуті Пеняцькій

Вандалізм у Гуті Пеняцькій організований силами, які зацікавлені у погіршенні стосунків між Україною та Польщею. Про це сьогодні, 11 січня, перебуваючи на місці злочину, заявив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк. Повідомила прес-служба Львівської облради.

Він також наголосив – версія про те, що могилу поляків зруйнували місцеві мешканці не витримує жодної критики. «Те, що видно тут, на місці, що вчинено вандалами, зробити кувалдою однозначно неможливо. Все більше вказує на вибух. І це зробили певні сили, які не хочуть українсько-польського порозуміння», -  підкреслив Володимир Гірняк.

Станом на сьогодні з надгробків стерли фарбу, проте монумент потребує серйозної реконструкції.

За словами Володимира Гірняка, на черговому засіданні сесії облради однозначно буде ухвалено рішення щодо акту вандалізму та відновлення монумента у Гуті Пеняцькій і не тільки. «Спільно із польською стороною будемо працювати над механізмом відновлення пам’ятника. Чи вдасться це зробити до 28 лютого – дня, коли сюди вшанувати жертв традиційно з’їжджається громада, не впевнений. Разом із тим, маємо звернути увагу і на українські монументи, зруйновані на території Польщі. А такі факти, на жаль, також є. Ми проаналізували, що почерк такий же як на нашій, так і на польській стороні», - зазначив Володимир Гірняк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ